Σχετικά με την ρατσιστική επίθεση της 19ης Ιούνη στο Χαλάνδρι

Την Κυριακή 19 Ιουνίου το μεσημέρι, στη λεωφόρο Πεντέλης στο Χαλάνδρι, ένας μετανάστης εργάτης δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο Βατζίτ Καραμάτ επέστρεφε με το ηλεκτρικό του πατίνι από μεροκάματο που είχε κάνει στην περιοχή του Κορωπίου και τρία άτομα κοντοκουρεμένα τον προσέγγισαν απειλητικά όταν σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι. Φωνάζοντας «κωλοπακιστανέ, φύγε από δω, θα σε γαμήσουμε» τον πέταξαν κάτω και τον χτύπησαν, ενώ του κατέστρεψαν το ηλεκτρικό πατίνι χασκογελώντας.

Ως μία πρώτη απάντηση από τη μεριά μας, και προκειμένου παράλληλα να ενημερωθεί η γειτονιά, την προηγούμενη εβδομάδα, κρεμάσαμε πανό και μοιράσαμε κείμενα στη γύρω περιοχή.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι ο φασισμός νικιέται με καταγγελίες της ακροδεξιάς ή με καταδικαστικές αποφάσεις στα δικαστήρια. Ο φασισμός γεννιέται και ξαναγεννιέται στις γειτονιές, γιατί αυτή είναι η ιδεολογία, η κουλτούρα, η πρακτική των εθνών – κρατών και του καπιταλιστικού συστήματος. Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα. Από το κίνημα που αντιστέκεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που προτάσσει την αλληλεγγύη, που οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς σύνορα, στρατούς και πολέμους, που στέκεται ενάντια στη λεηλασία της φύσης, που παλεύει για μια κοινωνία που μας χωράει όλους.

Φασίστες πίσω στις τρύπες σας

 

Σχετικά με την ρατσιστική επίθεση της 19ης Ιούνη στο Χαλάνδρι 06-22

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *